Om Oss

Vi hjälper dig att uppleva det bästa som Portugal har att erbjuda.

Portugal erbjuder oändligt med upplevelser. Allt från häpnadsväckande natur till valar, surfing, golf, god mat, goda viner, vackra byggnader och massor av kultur.

Information om Portugal

Din turistbyrå på nätet – allt du behöver veta om Portugal

Denna sida är inte Portugals ambassads officiella sida utan detta är en sida med syfte att tipsa och informera om Portugal. Bland annat vilka ställen som är bäst att åka till, vart man hittar de bästa vågorna för att surfa och vad man bör tänka på om man ska köpa hus eller lägenhet i Portugal. 

All information om Portugal – samlad på ett och samma ställe.

 

Portugal – ett land som har allt

 

Portugal är ett land som ligger i Sydeuropa. Landet har ett mycket härligt klimat med ljumna vintrar och behagliga somrar. Landet ligger integrerat i Spanien och har sin långa kust mot atlanten, men insidan är mot medelhavet. I Portugal äts det mycket fisk och det finns hundratals inhemska maträtter baserade på fisk och skaldjur. Avnjut med ett glas vin eller annan dryck.

 

Denna sidan är inte Portugals ambassads officiella sida

Detta är som sagt var inte Portugals Ambassad, men däremot så agerar vi inofficiellt som Portugals Turistbyrå. Vi arbetar för att du som turist i Portugal ska få bästa möjliga upplevelse. Men vi har även information för dig som vill eller ska flytta till Portugal. Vi besvarar frågor som vad du bör tänka på vid köp av bostad i Portugal, hur mycket skatt det dras på pensionen i Portugal och vad levnadskostnaden i Portugal ligger på.

 

Fakta och information om Portugal

På denna sida hittar du även en FAQ med svar på vanliga frågor om Portugal. Kanske undrar du hur många som bor i Portugal eller hur många svenskar som bor i Portugal. Vi tar även upp frågor som vilken stad som är Portugals huvudstad, vilken valuta de använder i Portugal och hur stort Portugal är jämfört med Sverige. Allt detta och mycket mer hittar du på denna sida – din guide till Portugal på nätet.

 

Priser i Portugal – vad kostar boende och mat?

Det är vanligt att fundera över priser i andra länder. Vad kostar det att gå ut och äta i Portugal? Hur mycket kostar det att köpa en bostad och hur mycket kostar en kasse mat på mataffären? Faktum är att det är mycket billigare i Portugal jämfört med Sverige. Detta tillsammans med lägre skatt på pensionen gör att många svenska pensionärer siktar in sig på Portugal. Är du en av dem? Isåfall har du hamnat rätt – här finns allt du behöver veta.