I den här artikeln berättar vi i detalj vad du måste betala för en lägenhet i Portugal, varpå vi i slutet av inlägget bistår med en rad handfasta finansieringsalternativ.

 

Vad kostar en lägenhet i Portugal?

En tvårumslägenhet i en medelstor portugisisk stad har ett inköpspris på cirka 1,5 miljoner kronor, medan en lägenhet med tre rum i regel kostar cirka 2,1 miljoner kronor. Läget är den faktor som påverkar inköpspriset i störst utsträckning. Strandnära lägenheter är alltid dyrast i Portugal.

 

Tips: Det finns många saker du behöver tänka på innan du köper lägenhet i Portugal.

 

Exempel på lägenhetspriser i Portugal

 

Så mycket kostar en lägenhet i Algarve

Många av de lägenheter som återfinns i Algarve återfinns vid den portugisiska sydkusten. Och ju närmare kusten lägenhetsobjektet befinner sig, desto mer kostar den. En tvårumslägenhet i normalt skick samt med gemensam pool kostar cirka 1,7 miljoner kronor i Algarve.

 

Så mycket kostar en lägenhet i Lissabon

En lägenhet med två rum i normalt skick i ett lägenhetshus i Portugals huvudstad Lissabon kostar i regel cirka 2 miljoner kronor. En lägenhet med två rum i en skyskrapa i centrala Lissabon kostar däremot cirka dubbelt så mycket, det vill säga omkring 4 miljoner kronor.

 

Så mycket kostar en lägenhet i Lagos

En lägenhet i ett lägenhetshus i Lagos med två rum kostar cirka 1,5 miljoner kronor, och som brukligt ökar priset såvida lägenhetsobjektet befinner sig nära kusten. En tvårumslägenhet i Lagos som är belägen i en skyskrapa kostar oftast omkring cirka 2,5 miljoner kronor.

 

Så mycket kostar en lägenhet i Alentejo

En lägenhet i ett lägenhetshus i Alentejo kostar omkring 1,2 miljoner kronor, och en lägenhet i en skyskrapa kostar omkring 2 miljoner kronor. Lägenheter som är belägna närmare inlandet är alltid billigare prissatta i jämförelse med lägenheter i kustmiljöer, så även i Alentejo.

 

Så mycket kostar en lägenhet i Cascais

Cascais är beläget nära kusten så det är dyrt att köpa lägenhet i detta område. En tvårumslägenhet i normalt skick i ett lägenhetshus kostar i regel cirka 2 miljoner kronor. Det finns även luxuösa tvårummare vid populära turistområden som kostar från omkring 8 miljoner kronor.

 

Så mycket kostar en lägenhet i Villamoura

Villamoura är ett av Portugals dyraste och mest luxuösa områden. En tvårumslägenhet med ett genomsnittligt avstånd till kusten kostar omkring 3 miljoner kronor, medan de mest flådiga lägenheterna vid kustlinjen kostar cirka 9 miljoner kronor eller mer.

Som Idealista.pt påpekar är det ett ordentligt tryck på bostadsmarknaden i Portugal, så de prisnivåer som uppges i artikeln kommer med stor sannolikhet inte att sjunka.

 

Så mycket kostar det att låna till en lägenhet i Portugal

I det exempel som uppges nedan tar du ett privatlån på 250 000 kronor för att kunna finansiera din lägenhet i Portugal. Det är vanligt förekommande att man väljer att ta ett privatlån utan säkerhet som du kan läsa mer om här: https://lånea.se/utan-sakerhet/, för att kunna helfinansiera sin lägenhet.

Detta då det är svårt att bli beviljad ett bolån upp till hela köpeskillingen.

  • Privatlån: 250 000 kronor
  • Ränta: 4 %
  • Amorteringstid: 15 år
  • Månadskostnad: 2 222 kr

Om du tar ett privatlån för att kunna finansiera din lägenhet i Portugal till fullo får du en månadskostnad på 2 222 kronor såvida du väljer en avbetalningstid på 15 år. Privatlånet fungerar i detta fall som ett kontantinsatslån, som du betalar på utöver bolånet.