Portugal är ett fantastiskt land som har mycket att erbjuda. Här finns det något för alla. Vare sig du vill ha kultur, golf, vacker natur, sol och bad, stad eller aktiviteter så har någon av de många platserna i Portugal allt detta. Här kommer våra bästa tips på platser att besöka i Portugal.

 

1. Lissabon – huvudstaden som har allt

Huvudstaden har en given plats på denna lista. Lissabon är en väldigt vacker stad som erbjuder allt. Den ligger vid vattnet så det finns chans till sol och bad, men samtidigt är det en levande stad med massvis att göra. Bara att strosa runt i Lissabon är en fantastisk upplevelse. Det är en väldigt backig stad, så se till att ha fotvänliga skor på dig. Ta den klassiska spårvagnen upp för kullen och njut av utsikten.

 

2. Algarve – sol, bad och golf

Algarvekusten är platsen för dig som vill ha sol och bad och golf. Stället är känt för sina vackra stränder och bergsformationer. De har även fått pris för de vackraste stränderna i Europa. Men det finns inte bara stränder utan massvis med portugisisk kultur och stora och välskötta golfbanor. En perfekt plats för en kombinerad golfresa med sol och bad och även kultur.

 

3. Sagres – surfa på Algarvekusten

Portugal har som sagt var allt. Till och med bra förhållanden för surfing. En perfekt plats för att surfa på är Sagres, som ligger på Algarvekusten. Det är ett lugnt ställe, även under högsäsong. Du slipper fullpackade stränder och massvis med turister. Njut av de vackra stränderna och surfa i lugn och ro.

 

 

4. Madeira – vacker natur och valsafari

Madeira är ett perfekt resmål året runt. Platsen, som är en ö, har ett av de mest fördelaktiga klimaten i hela Portugal, om inte hela Europa. På vintern är medeltemperaturen på dagen 19 grader, men det betyder inte att det blir hett på sommaren, utan tvärt om! Här är det riktigt behagliga somrar med en medeltemperatur på runt 24 grader. Du slipper alltså den där extrema hettan som annars kan komma att infinna sig i länder i Sydeuropa. Madeira är ett perfekt resmål året om. Det är en väldigt grön ö med fantastisk natur. Det finns många fina vandringsleder och till och med valar.

 

5. Sintra – staden på berget

Det är mycket berg i Portugal. Lissabon ligger på ett berg och även en rad andra städer. Men en av de häftigaste bergsstäderna är Sintra. Staden ligger väldigt nära Lissabon, så dessa städer går att kombinera på ett ypperligt sätt. Att åka bil tar bara runt 30 minuter utan trafik, så det kan med fördel göras som en dagsutflykt. Eller så åker ni som lokalborna gör och tar buss och tunnelbana. Restiden blir då något längre och uppgår mot en timme, men å andra sidan kan det vara roligt att testa på lokaltrafiken som en portugis. Det finns ett fantastiskt slott som heter Palácio Nacional, Nationalpalatset – detta är ett måste!