Portugal erbjuder kultur, sevärdheter, god mat, vacker natur och paradisstränder. Men även förstklassig surfing! Portugal är ett av de länder i Europa som erbjuder bäst möjligheter till att surfa. Är du sugen på en surfresa till Portugal? Här finns allt du behöver veta!

 

Skippa den varma sommaren och surfa i behagliga temperaturer

Sagres är en plats som erbjuder enastående möjligheter till att surfa. Det är även en av de bästa platserna i Portugal att semestra på. Sagres ligger på Algarvekusten som är ett känt semesterparadis i Portugal. Här är vågorna som bäst på den svalare delen av året, nämligen våren, vintern och hösten. Stränderna är fantastiska, så när dina ben inte längre orkar stå på surfbrädan kan du koppla av på stranden. Det är behagliga temperaturer även på vintern. Andra bra ställen att surfa på är Paúl do Mar – Madeira, Espinho, Praia do Cabedelo – Figueira da Foz, Praia do Norte – Nazaré, Ericeira, Arrifana – Costa Vicentina med flera.

 

Billigare priser vissa delar av året

En sak till som är väldigt fördelaktigt med att inte åka under högsäsong är att priserna är billigare. De allra flesta turistländerna är dyrare att åka till under sommaren då många har semester och alla vill åka iväg samtidigt. Att åka och surfa under vinterhalvåret istället för på sommaren kommer inte bara ge dig de allra bästa vågorna, utan även de bästa priserna. Både flyg och hotell brukar vara avsevärt billigare under vintern. Dessutom slipper du fullpackade stränder och restauranger.

 

surf

 

Surfskola för nybörjare

Att surfa är inte så lätt som det ser ut. Därför kan det vara en god ide att anmäla sig till en surfskola om man inte tidigare har surfat. Skolan heter Surflison och ligger på Costa da Caparica. Det är en plats som ligger cirka 30 minuter utanför centrala Lissabon, så här kan du slå två flugor i en smäll och uppleva Lissabon samtidigt som du lär dig konsten att surfa. Det går även att bo på skolan och detta gör det till en upplevelse för livet där du inte bara kommer lära dig att surfa utan även skaffa vänner att dela upplevelsen med. De bistår med surfbräda så det är inget du behöver tänka på. Att lära sig att surfa i Portugal är en dröm. Ta chansen och gör drömmen till verklighet!

 

Surfläger för alla nivåer

Det finns inte bara surfskolor för nybörjare, utan även surfläger och kurser för alla olika nivåer. Allt från nybörjare ända upp till experter. Det går även att åka på en all-inclusive surfresa till Portugal. I sådana resor brukar allt ingå. Flyg, hotell, surfbräda, kurser i surfing och ibland även vissa måltider. Det är ett perfekt alternativ för dig som vill ha en upplevelse utan att behöva leta runt efter olika surfskolor, hitta de billigaste flygbiljetterna och det bästa boendet. Här är allt ordnat åt dig. Det är bara att boka och åka iväg. Mycket smidigare än så blir det inte. Sura i en härlig miljö och njut av Portugal, allt i ett.

 

Surfa i Sverige under Corona

Uppdatering: under Covid-19 pandemin är det svårt för många att komma iväg på surfresor på grund av reserestriktioner. För de som fortfarande är intresserade av att surfa finns det möjlighet att göra det i Sverige. Gotland har nämligen väldigt bra förutsättningar för att surfa, och bör därför passa som ett bra alternativ när man inte kan åka utomlands.