Portugal är ett vackert land med massvis av sevärdheter. Förutom sevärdheterna finns det mycket vacker natur och platser som är värda att se, trots att de inte klassas som sevärdheter. Här kommer fem sevärdheter som du inte får missa i Portugal.

 

1. De gula spårvagnarna i Lissabon

Vi har tidigare nämnt Lissabon som ett av de bästa resmålen i Portugal. I Lissabon finns det mängder av sevärdheter, men en av de mest klassiska är de gula spårvagnarna. Har du sett en bild från Lissabon har du garanterat sett en bild på dessa. De åker runt och förgyller staden och du behöver inte ta dig någons speciell stans för att se dem, utan de kommer komma till dig när du är ute på Lissabons gator.

Det finns dock spårvagnar som är ännu kändare än vissa. Och de är de spårvagnarna som bara åker upp och ner för en kortare backe. Lissabon är extremt backigt, och för att hjälpa folk så finns dessa ikoniska spårvagnar. De går inte mer än ett par hundra meter, men de är ändå livsnödvändiga för människorna som bor där uppe.

 

2. Belémtornet – Torre de Belém

Även denna sevärdhet finns i Lissabon. Det är en magnifik och ståtlig byggnad som rymmer massvis av historia. Det är en gammal försvarsanläggning som restes på 1500 – talet som numera har blivit en symbol för staden. Det är ett världsarv utsett av Unesco. Borgen är placerad ute i vattnet och nås av en lång träbro. Belémtornet har lite av allt. Den är historisk, den är iögonfallande och är byggd med en fantastisk arkitektur samt att det är häftigt att den ligger ute i vattnet och inte på land.

 

3. Benagils grottor på Algarvekusten

Det finns riktigt häftiga grottor och bergsformationer längs Algarvekusten. Om du besöker kusten kan vi verkligen rekommendera dig en båttur ut för att besöka och se de olika grottorna. Det är en riktigt häftig upplevelse som verkligen visar naturens under. Det finns många olika guidade turer att ta där du kommer att få besöka grottorna, hoppa i vattnet om du vill och även få massvis med intressant historia och fakta om dessa platser. Det går även att hyra båt och åka ut till grottorna själv.

 

4. Val och delfin-safari på Azorerna

Azorerna är en ögrupp som tillhör Portugal. Azorerna brukar oftast likställas med Hawaii och är en fantastiskt naturskön plats med tropiskt klimat. Här finns det även goda chanser till att se både valar och delfiner. Det är något tveksamt om djur kan klassas som en sevärdhet som tillhör ett land, men det är definitivt något som är värt att se!

 

5. Sete Cidades – byn i en vulkankrater

Vi är kvar på Azorerna för denna sevärdhet. Sete Cidades betyder de sju städerna på Portugisiska. Det är en by som ligger i en vulkankrater som uppstod på 1400 – talet. Det är en fantastiskt vacker plats med blå-grönt vatten som omringas av knallgröna berg. Gillar du att vandra finns det magnifika vandringsleder som kommer att bjuda på häpnadsväckande natur.